Sommaren i korthet

det är inte lätt att hinna med att uppdatera hemsidan… Facebook sidan Viltskräckens kennel går på nåt sätt snabbare att uppdatera… Vi inser dock att infon på hemsidan är viktig då det är här man kan titta lite närmare på våra hundar. Vi får helt enkelt prioritera upp hemsida lite…

Vad har då hänt den senaste tiden? Jo, tre tysk jaktterrier kullar har sett dagens ljus. Älva fick sex valpar tillsammans med Gottfrid. Här finns en lovande hanvalp otingad. En riktig spjuver! Fixa fick oxå sex valpar tillsammans med Gottfrid. Tre tikar och tre hanar. Även här finns en hanvalp otingad. En självsäker krabat! Tillsist fick även Trolla en kull på fyra hanvalpar tillsammans med Gottfrid. Här blev det tre bruna hanar. Till Svennes förtjusning… ;) men jag tror han börjar vänja sig med att får bruna valpar… Det är inget vi strävar efter i vårat avelsarbetet utan detta har kommit på köpet så att säga.. Här finns det oxå hanvalpar otingade.

I sommras fick vi möjlighet att köpa en ungtik vid namn Pirla Von Kleinem Fluss av Kenth Elving. Häxa som Ebba döpte om henne till är en snygg och mycket trevlig tik som vi nu ser fram emot att jaga in i höst.

Ett grytprov har vi haft här i Tvinnesheda oxå! 12 startande hundar. En foxterrier och resten tyskar där vi stolt kunde titta på hundar som de flesta var ”rena” viltskräckare eller hade minst en viltskräckare som förälder. Alla hundar klarade provet med bravur och fick kvalitet 1 i protokollen.  Vi startade våra egna ungtikar Bodil och Häxa. Båda visar gott gry och det blir en spännande höst!!!

Detta var iaf en kort sammanfattning av sommaren. Och vi hoppas ni har överseende med den sega uppdateringen… Men som sagt håll koll på Facebook! Där kommer det uppdateringar lite tätare…

Svenne & Malin

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.