Om Oss

Du kanske undrar vilka vi är och vilken bakgrund vi har!

Svenne

Bland de ”rastrogna” som varit med ett tag är Svenne nog välkänd, kanske för att han är åsiktsstark och gärna sticker ut hakan när det gäller frågor som rör Tysk Jaktterrier i allmänhet, och avelsfrågor i synnerhet.

Svennes härstamning genomsyras av relativt välkända jägare, som har varit verksamma i generationer på samma jaktmarker som vi själva idag förfogar över. I Svennes släkt är det än idag så att jakt & hundar är det klart dominerande fritidsintresset som det mesta cirkulerar omkring.
Den person som dock har haft störst påverkan på Svenne och som varit en riktig sporre i hans jaktliga utveckling är hans framlidne morbror Rulle som hade jakten som yrke under många år. Den glöd för jakten och det otroliga viltintresse som Rulle kunde förmedla har många jägare imponerats av och verkligen något att försöka föra vidare till kommande generationer.

Svenne får anses som en jaktlig allätare och det förklarar kanske varför Tysk Jaktterrier ligger honom varmt om hjärtat. Svenne har varit jaktprovsdomare under många år, vilket givetvis ger oss en fördel i vårt egna avelsarbete då vi får se många hundar av olika härstamning och därmed kan bilda oss en uppfattning om olika avelslinjers kvaliteter.

Malin

Jag kommer från Arboga från början men har även bott några år norr om Umeå, innan jag tog tag i mitt förstånd och flyttade till Småland. Ett Småland som idag är mitt hem och där jag ska vara!

Jag har ingen jaktligt bakgrund, utan kom i kontakt med jakten tack vare hundarna. Hundarna har alltid varit ett stort intresse och jag började min ”hundkarriär” med en Jack Russell hane vid namn Nemo. Det var med honom som mitt intresse för hundträning startade. Det var dock när jag skaffade min Parson Russell Diezel (Dark Russell´s Dart Junior) som jag kom i kontakt med jakten på riktigt. Det slutade med att jag skaffade jägarexamen och började jaga i gryt. När jag sedan flyttade till Småland blev det mycket mer jakt och jag följde med på de flesta jakter med kennelns hundar. Under de senaste säsongerna har det dock varit något mindre med jakter för min del då det kom en dotter under 2010 som tar stor del av tiden.

Mitt absolut största intresse utan undantag är hundträningen. Jag tycker det är så fruktansvärt roligt att träna med hundarna. Både att träna våra egna och andras hundar. Jag håller gärna kurser både i grupp och privatlektioner. Jag anser att en hund ska ha en helt vanlig vardagslydnads för att kunna fungera väl och för att man sedan ska kunna använda den effektivt på jakt.

Tillsammans blir jag och Svenne ett mycket bra team. Han står för avelstänket och den jaktliga biten och jag för lydnad och träning av hundarna.

Barnen

Oskar är född 2004 och är redan nu mycket jaktintresserad. Redan nu rabblar han kalibrar och vapen så iaf jag (Malin) är helt borta…

Ebba är född 2010 och har visat ett mycket stort djurintresse. Hundarna är mycket viktiga för henne och hon är snabb på att snappa upp hur vi vuxna beter oss  med hundarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>